25 apr 2016

To av plommetrærne våre må fjernes

De to midterste plommetrærne i Per Kvibergs gate vil bli felt i begynnelsen av mai.

De fire plommetrærne som står foran inngangsdørene i Per Kvibergs gate, har lenge vært en kilde til både glede og frustrasjon blant beboere (og sikkert også for andre forbipasserende). Trærne er vakre, men de skaper også mye gris på fortauet når plommene faller på bakken. Styret har bedt Hagegruppa i borettslaget om å sørge for beskjæring av trærne. Hagegruppa har innhentet vurderinger og pristilbud fra fire forskjellige arborister om trærne.

Arboristene som Hagegruppa har vært i kontakt med, er alle enige om følgende:

Det ene treet foran Per Kvibergs gate 27 er dødt og bør fjernes. (Treet til venstre for inngangsdøren hvis man står på fortauet og ser mot bygningen.)

Det ene treet foran Per Kvibergs gate 29 har vokst på en slik måte at det ikke kan beskjæres pent. (Treet til høyre for inngangsdøren hvis man står på fortauet og ser mot bygningen.) En eventuell beskjæring ville måtte skje gjentatte ganger over flere år (kanskje 2-3 beskjæringer med 2-3 års mellomrom), og treet vil derfor bli tilsvarende dyrere å beskjære. Treet har også en størrelse og form som gjør at det aldri vil kunne bli lite igjen, da grenene fordeler seg høyt oppe over bakken. Arboristene rådet oss til å felle treet og heller plante et nytt, hvis vi ønsket å ha pene trær til en fornuftig pris.

Arboristenes råd innebærer at de to midterste trærne felles, og at det plantes nye trær istedenfor. En fordel med en slik løsning, er at dette også vil gi et symmetrisk bilde. Styret vil følge rådet fra arboristene og sørge for å få trærne felt. Dette vil sannsynligvis skje i begynnelsen av mai måned.

Det er ennå ikke besluttet hva slags trær som skal plantes istedenfor. Beboere som har forslag til dette, kan sende sine forslag til styret (torshovkvartal11@styrerommet.net) eller til Hagegruppa ved Anne Wodstrup (anne@urbanagent.no).